50 jaar Randstad

 

Randstad holding nv, opgericht in 1960, richt zich wereldwijd op uitzendwerk en HR-diensten. Met bijna 30.000 medewerkers en zo’n 4.500 vestigingen is zij de op één na grootste HR-dienstverlener ter wereld. Dagelijks zijn er circa 600.000 mensen via Randstad aan het werk bij tal van organisaties.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tekstfragment ‘Werken aan een droom’

Proloog: De droom van Randstad begint

Het is 1960. De wereld van Randstad omvat niet meer dan een oude fiets, twee studentenkamers en vijfhonderd gulden. Haar schepper, Frits Goldschmeding, heeft echter grootse plannen.

Flexibel werk bestaat dan nog nauwelijks. De entrepreneur heeft de visie dat flexibiliteit een veel grotere rol in de arbeidsmarkt kan spelen. Iedereen wordt daar beter van. Werkgevers kunnen door flexibele arbeidsverbanden snel en eenvoudig meebewegen met de economie. Werknemers kunnen snel van baan wisselen, daardoor expertise opbouwen en per saldo groeien als persoon.

Flexibiliteit voor de arbeidsmarkt wordt de inspiratie voor de onderneming. In vijftig jaar verwezenlijken de duizenden entrepreneurs van Randstad, de intercedenten, samen met alle collega‘s hun gezamenlijke droom. Voor henzelf, klanten, kandidaten en de samenleving.

Dit is een verhaal over ondernemerschap, toewijding en werkplezier. Dit verhaal verbindt de eerste perfecte match in 1960 met de missie Shaping the world of work in 2010.

Werken aan een droom – bedrijfshistorie Randstad Uitzendbureau.
Mensenwerk, de consumentenversie voor de boekhandel.