DAS Rechtsbijstand

 

Das is een expert in toegankelijke juridische en financiële kennis. In Nederland werken 2250 medewerkers jaarlijks aan zo’n 104.000 juridische zaken. De organisatie kent zeer veel hoogopgeleide professionals.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ontwikkelen, ontwikkelen, ontwikkelen

De rechtsbijstandverzekering heeft een penetratiegraad bereikt van 30 procent. Nog genoeg rek in de markt voor groei dus. Maar eens zal die rek eruit zijn. Als dat zo ver is, wil DAS ook stevig op andere activiteiten kunnen leunen. ‘Daarom investeren we fors in DAS Incasso en DAS Juridisch Advies’, aldus sales directeur Charles Staats.

Zoiets klinkt logisch, maar is niet voor de hand liggend, zeker niet in de conservatieve verzekeringswereld. ‘Daar is vooral bij de grote multibrancheverzekeraars de focus vaak intern gericht. Men worstelt met automatisering en personeel. Als producten worden vernieuwd, blijft het vaak bij een nieuw marketingconcept. De verpakking wordt aangepakt, niet de inhoud’, aldus Charles.

Niet uit het veld te slaan Dat DAS wel de drive en het lef heeft om in andere markten te stappen, getuigt van de bereidheid om te pionieren. Charles is een relatieve nieuwkomer bij DAS (sinds 1 januari 2007), maar vanaf dag één was hij onder de indruk van de ondernemingsgeest van DAS. ‘Die spuit hier de deur uit. En voor zover ik de geschiedenis van het bedrijf ken, is dat altijd zo geweest. Zelfs als de nieuwe uitdagingen andere kenmerken in zich hebben dan we gewend zijn, laat DAS zich niet uit het veld slaan.