40 jaar CSU

 

CSU behoort tot de top vijf van schoonmaakbedrijven in Nederland. Een miljoenenbedrijf met circa 12.000 medewerkers dat 40 jaar bestaat. Stuk voor stuk mensen met hart voor de zaak en groen bloed in hun aderen. Hoewel groen tegenwoordig soms ook oranje is…Wat werken bij CSU zo bijzonder maakt? Dat wordt verteld in dit jubileumboek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hard buffelen

Tekstfragment ‘Groen bloed – 40 jaar CSU’

‘Op m’n 28e heb ik besloten om voor mezelf te beginnen, uit onvrede met mijn baas op dat moment. Ik zat al in de schoonmaakbranche, dus mocht niet te dicht bij mijn oude werk in de buurt iets nieuws opzetten. Om die reden en omdat we zelf uit Oost-Brabant komen, is het Uden geworden. Vliegbasis Volkel speelde ook mee: ik verwachtte daar klan–di-zie van. Vandaar de naam Cleaning Service. De Amerikaanse militairen op de vliegbasis hebben me trouwens maar zes gulden “omzet” bezorgd. Mijn startkapitaal was 5.000 gulden. Om aan glazenwasserklussen te komen, belden we aan bij de mensen thuis. Om opdrachten voor schoon-maak-onderhoud bij bedrijven te krijgen, schreef ik in het begin brieven. Die stopten Rien, mijn echtgenote, en ik persoonlijk overal in de bus.
Als we bij particulieren beet hadden, zorgden we dat een glazenwasser het klusje kwam klaren. Bij bedrijven werkte ik de eerste tijd zelf mee.
Ik begon ’s ochtends om 5.30 uur met de wc’s schoonmaken, kleedde me later thuis om en ging dan de boer op om klanten te werven’, aldus Cor van der Heijden.